MEMPROSES, MEMBEKAL DAN MENJUAL PRODUK SEJUKBEKU/FROZENFOODS

FaS Delicious Foods adalah syarikat yang menjual produk FaSFoods dan sepenuhnya dijalankan oleh syarikat bumiputera yang dimiliki oleh En.Mohd Helmi B. Mohd Shaari dan beliau mempunyai kepakaran dalam pengeluaran makanan berasaskan daging. FaS Delicious Foods mula dikenali sebagai "Home-Made" produk. Ditubuhkan pada tahun 2006, dan beroperasi pada skala kecil di rumah milik persendirian yang terletak di Serdang, Selangor. Perniagaan ini diasaskan oleh bapa beliausendiri iaitu En. Mohd Shaari B. Nordin yang mempunyai pengalaman lebih dari 30 tahun dalam bidang teknologi hasilan daging yang bermutu.

Monday, February 28, 2011

Cara Membuat Nugget


INGINKAN NUGGET YANG BERKUALITI DIRUMAH?
Kini anda boleh menghasilkan nugget ayam yang berkhasiat lagi sihat untuk anak anda didapur anda sendiri.
Ingin tahu bagaimana cara menghasilkan nugget. Kami sedia membantu. 






NUGGET AYAM
Berat : 500g/pek
Stokis minimum order 10pek


Produk FaSFoods..

 Produk kami yang berjenama 'FaSFoods' mempunyai kualiti yang tersendiri hasil kajian pakar kami yang mempunyai teknik2 terbaik untuk menaiktaraf makanan daging itu. Adunan pilihan kami untuk 'FaSFoods' sentiasa mengutamakan rasa yang sedap dan bermutu. Produk 'FaSFoods' ini akan meningkatkan pemasarannya ke tahap lebih luas yang mana kami sedang dalam perancangan untuk menembusi kawasan lembah klang disebabkan permintaan yang tinggi.

Soal selidik yang telah dibuat mendapati ramai yang meyakini produk FaSFoods untuk mara lebih jauh kerana selain rasanya yang sedap, FaSFoods juga menepati citarasa orang melayu, cina dan India. Pelangan kami terdiri drpd bangsa 1Malaysia...

Keyakinan terhadap produk FaSFoods bertambah apabila ramai mengetahui kami adalah 100% bumiputera yang membuat produk yang berkualiti ini.

Namun, masih ramai lg yang belum mencuba produk ini disebabkan pemasaran yang belum meluas. Rasalah keunikan produk 'FaSFoods' apabila terjumpa satu hari nnti. Pastinya anda termimpi2 untuk memakannya untuk sekali lagi.....

Antara produk FaSFoods yang mendapat permintaan tinggi ialah Bologna Ayam, Sosej Cili Padi, Frankfurter Ayam, Sos Spaghetti Ayam/Lembu dan Kuah Kacang.

Sunday, February 27, 2011

Kursus memproses produk sejuk beku


Menyediakan kursus dan khidmat nasihat menghasilkan produk sejukbeku nuget,sosej,burger,bebola daging,bologna,sos spagetti,sos kacang, rendang daging DLL. 

Kami memberi pengetahuan dan kemahiran asas dalam pemprosesan hasilan daging. Mempelajari prinsip asas pengeluaran hasilan daging, pengenalan kepada peralatan dan pra pemprosesan, kaedah pemprosesan, kawalan mutu, kebersihan dan sanitasi kilang serta pembungkusan dan pelabelan makanan. Meningkatkan pengetahuan dan kemahiran asas dalam pemprosesan hasilan daging serta mempelbagaikan produk lain berasaskan daging.
Antara manfaat menghadiri kursus ini ialah;

1. Peserta akan diberikan taklimat mengenai peralatan yang perlu digunakan untuk memulakan  
   bisnes dan bahan-bahan yang diperlukan untuk       
   menjadikan produk berkualiti.
2. Pemberian nota-nota mengenai cara memproses produk.
3. Penerangan mengenai campuran bahan dari A-Z.. (FORMULASI)
4. Peserta akan disediakan 5kg setiap 'production' sebagai pendedahan awal sebelum membuat
   sendiri kemudian hari.
5. 'Hands On', Peserta akan khidmat tunjuk ajar dan taklimat khas disamping membuat sendiri 
   setiap produk untuk memberi pendedahan awal. 


hanya yang berminat shj:
Boleh call atau sms ke 
1. 012-3757497(Shaari)
2. 017-3337353(Helmi).

Terima Kasih,
Helmi Shaari
FaS Delicious Foods

Saturday, February 26, 2011

Kursus Membuat Sosej

Semasa kursus ini peserta akan diajar dan dilatih secara berperingkat melalui peringkat asas hingga peringkat yang lebih mahir. Peserta juga akan didedahkan mengenai cara membuat sosej yang mudah selain penerangan mengenai penggunaan mesin untuk bermodal kecil hingga bermodal besar. Selain itu, peserta akan lebih fokus kerana kami mengajar anda dengan cara individu bukan berkumpulan. Maksudnya, peserta pasti akan mahir memproses produk yang dipilih selepas menghadiri kursus yang kami anjurkan. 







|| new product label ||










Wednesday, February 2, 2011

MEMPROSES BOLOGNA AYAM

Apa itu "Bologna Ayam" keluaran produk FaSFoods ???

Ianya dihasilkan drpd daging cincang halus yang berkualiti tinggi dan dipotong nipis sesuai untuk dimakan dengan sandwich, piza, dicampur dalam bihun dan pelbagai lagi. Perisa yang
'Special' sebagai penambah selera dan paling sedap bila digoreng dan dimakan begitu saja..Cabutkan plastik dikelilingnya kerana ianya untuk pembentukan daging bukan utk dimakan...
Pasti menambat selera.....




Rupa baru produk hasilan daging syarikat FaS Delicious Foods.


BOLOGNA AYAM
Berat : 250g/pek
Stokis minimum order 10pek



KURSUS DI BRUNEI

Mengendali kursus menghasilkan produk yang berasaskan daging.
dihadiri oleh seramai 40 orang peserta.
Lokasi : Brunei
Tahun : 2007




Tuesday, February 1, 2011

DEMO DI MAHA, SERDANG

Mengadakan demo cara memproses dan menghasilkan produk.
Dibiayai oleh : Jabatan Verterinar Putrajaya
Lokasi : Tapak MAHA, Mardi, Serdang
Tahun : 2008




KURSUS UNTUK PELAJAR USM

Mengendali kursus cara memproses 
NUGGET AYAM
Lokasi : MARDI, Serdang
Tahun : 2005







KURSUS UNTUK PELAJAR UMS

Mengendali kursus cara memproses 
FRANKFURTER AYAM
Lokasi : MARDI, Serdang





Followers